Cuprins
Definiție ERP
ERP ( Enterprise resource planning) ce înseamnă ,,Planificarea resurselor întreprinderii’’ se referă la un tip de software pe care organizațiile îl utilizează pentru a gestiona activitățile cotidiene de la nivelul companiei, cum ar fi contabilitatea, aprovizionarea, managementul riscurilor, precum și operațiunile lanțului de distribuție.
O variantă completă include, de asemenea, enterprice performance management, un software care te ajută să planifici, să creezi bugete, să anticipi și să raportezi rezultatele financiare ale unei organizații.
Sistemele ERP leagă o multitudine de procese de afaceri și permit fluxul de date între acestea.
În prezent, sistemele acestea sunt esențiale pentru gestionarea a mii de afaceri de toate dimensiunile, din toate domeniile. Pentru aceste companii, ERP este indispensabil precum este apa esențială vieții.
Cu ce se ocupă un sistem ERP Ecommerce
Un sistem ca acesta reprezintă o strategie eficientă pentru afacerile care doresc să-și optimizeze operațiunile, să livreze o experiență îmbunătățită clienților și să atingă niveluri ridicate de performanță. Prin integrarea acestei soluții, companiile pot marca creșteri semnificative ale productivității, excluzând erorile si pot fideliza mai ușor clienții, îmbunătățind totodată veniturile prin explorarea unor noi piețe de desfacere.
De exemplu: să analizăm o companie care fabrică mașini și se aprovizionează cu piese și componente de la mai mulți furnizori. Ar putea să utilizeze un sistem ERP pentru a urmări solicitarea și achiziționarea acestor piese și pentru a se asigura că fiecare componentă din cadrul întregului proces de la aprovizionare - la plată, utilizează date uniforme și exacte, conectate de fluxurile de lucru ale întreprinderii, la procesele de afaceri, la raportare și la analiză.
Atunci când soluția sistemului este implementată în mod corespunzător în cadrul acestei companii de automobile, de exemplu, o piesă numită „radiator” este identificată uniform prin numele piesei, mărimea, materialul, sursa, numărul lotului, numărul piesei la furnizor, numărul de serie, costul și specificațiile, împreună cu o mulțime de alte elemente descriptive, bazate pe date.
Fiindcă datele sunt cel mai important element al tuturor companiilor moderne, soluția ERP facilitează colectarea, organizarea, analizarea și distribuirea acestor informații către fiecare persoană și sistem care are nevoie de acestea, pentru a-și îndeplini cel mai bine rolul și responsabilitățile.
Ce valoare aduce un ERP afacerii tale?
Este imposibil să ignori impactul lui în lumea dinamică a afacerilor din prezent. Deoarece datele și procesele enterprise sunt corelate în sistemele ERP, afacerile pot alinia departamente separate și pot îmbunătăți fluxurile de lucru, rezultatul fiind obținerea unor economii semnificative pentru rezultatele finale. Câteva exemple de beneficii specifice cu care vine în ajutor pentru afaceri:
- Date de afaceri mai bune extrase din informațiile în timp real generate de rapoarte. Aceste caracteristici esențiale contribuie la evitarea momentelor de suprastocare sau substocare asigurand disponibilitatea produselor necesare pentru clienți. In plus, având funcționalități de CRM, soluția pentru vânzări online facilitează stocarea informațiilor despre clienți, permițănd astfel personalizarea interacțiunilor si îmbunătățirea serviciilor pentru aceștia. Astfel, soluția pentru e-commerce poate conduce la consolidarea loialității consumatorilor si, implicit, la creșterea vânzărilor.
- Costuri operaționale mai mici prin procese de afaceri fluidizate și cele mai bune practici
- Colaborare îmbunătățită prin partajarea datelor de către utilizatori pentru contracte, solicitări și comenzi de achiziționare.
- Eficiență îmbunătățită printr-o experiență comună a utilizatorilor din cadrul mai multor funcții de afaceri și procese de afaceri bine definite
- Consecvență la nivelul infrastructurii, de la back-office la front-office, printr-o abordare comună a tuturor activităților de afaceri
- Rate de adoptare de către utilizatori mai ridicate printr-o experiență și un design comun pentru utilizatori
- Riscuri reduse prin intermediul integrității îmbunătățite a datelor și al controalelor financiare
- Costuri reduse pentru management și operații prin sisteme uniforme și integrate
Un model de implementare a acestui sistem
ERP Cloud – Un nou model de livrare
Aici intră în scenă cloudul, adică modelul de livrare SaaS (software-as-a-service) pentru ERP. Atunci când software-ul este livrat ca serviciu în cloud, acesta se execută pe o rețea de servere la distanță, în locul unei camere de servere a companiei. Furnizorul de cloud oferă corecții, gestionează și actualizează software-ul de mai multe ori pe an, în locul unui upgrade costisitor o dată la 5-10 ani ca în cazul unui sistem on-premises. Cloudul poate reduce atât cheltuielile operaționale (OpEx), cât și cheltuielile de capital (CapEx), deoarece elimină necesitatea companiilor de a cumpăra software și hardware sau de a angaja personal IT suplimentar. Aceste resurse pot fi investite în noi oportunități de afaceri, iar organizația dispune de cel mai recent software ERP, actualizat întotdeauna. Angajații pot să nu se mai concentreze pe gestionarea infrastructurii IT, ocupându-se mai bine de activitățile cu valoare adăugată, precum inovațiile și dezvoltarea.
Începe acum!
Cu o soluție ERP livrată ca serviciu în cloud, organizația ta poate fi pregătită pentru ce rezervă viitorul și poate fi cu un pas înaintea schimbării. Fiind conceput pentru era digitală, ERP-ul din momentul prezent cuprinde tehnologiile mobile, sociale, de analiză, precum și cele mai recente tehnologii emergente. Fără toate uneltele astea, nicio organizație nu poate avansa sănătos.